Warkocz z certyfikatem

2012-05-15

W sobotę 12 maja licznie przybyli na Wzgórze św. Doroty w Grodźcu mieszkańcy Zagłębia wybierali smak nowego produktu regionalnego. W konkursie brali udział będzińscy cukiernicy, a kilkusetosobowe jury oceniało walory smakowe, wizualne oraz – co chyba najważniejsze, oryginalną recepturę. Zwycięzcą konkursu i zdobywcą certyfikatu potwierdzającego autentyczność Warkocza św. Doroty okazał się Ryszard Tkacz, znany będziński cukiernik.
Specjalnie dla nas i naszych widzów Pan Ryszard zgodził się uchylić rąbka tajemnicy i pokazać fragment produkcji nowego specjału.

Organizatorem plebiscytu na cukierniczy wyrób związany z zagłębiowskim Olimpem jest stowarzyszenie Projekt Dorotka.

A jak smakuje Warkocz św. Doroty? Zapytaliśmy o to najmłodszych mieszkańców Będzina.

W tej sytuacji pozostaje nam już tylko jedno – życzyć wszystkim smacznego!

Autor: Kanal99

FacebookTwitterWykopGoogle+

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress